AMBULERANDE TORGHANDEL
   Ny aktivitet i covid-19 pandemins spår

  Några marknadshandlare som blev ambulerande torghandlare när de flesta marknader ställdes in besökte Kopparberg

Covid-19 pandemin slog till och myndigheternas restriktioner gjorde att de flesta
marknaderna, med några få undantag, tvingades ställa in sina marknader. Resultatet för landets marknadshandlare, arrangörer och tivolin blev förödande.


Ett gäng kreativa marknadshandlare gick dock ihop i olika grupper och började sälja sina produkter på landets olika torghandelsplatser i brist på marknader.

- Något som har fungerat bra för vår del och ger mersmak, berättar Tony Nilsson på Margits Konfektyrer.

-Att tillsammans med andra marknadshandlare besöka olika torg har fungerat bra för Margits Konfektyrer. Men sortimentet man har att erbjuda kunden, måste naturligtvis vara rätt för att det ska fungera, säger Tony.

Försäljnings resultatet för de olika försäljarna som deltagit har varierat en hel del beroende på vilket sortiment som marknadshandlaren har kunnat erbjuda kunden. 

-För kunderna är det någonting nytt när torget fylls med försäljare som de tidigare bara kunnat se på marknaden, men våra besök har onekligen uppskattats av våra kunder.

Några av de ordinarie torghandlarna har dock klagat på vår närvaro och menat att vår  försäljning har varit negativt för deras del, men jag tror inte att vi har orsakat dom några större problem med vår försäljning, säger Tony Nilsson.

De olika kommunerna har för det mesta mottagit handlarna positivt, det finns till och med kommuner som inte tar någon hyra för torgplatserna, men det finns även de som inte ser med blida ögon på torghandeln. Det finns både kommuner och bofasta företagare på orten som i åratal motarbetat torghandeln och på olika sätt gjort det onödigt svårt för landets torghandlare. Men Margits Konfektyrer och andra tänker trots det fortsätta med den här försäljningen på olika torg, även när marknaderna kommer igång igen. Till första sidan

Håkans kassaregister exploderade

            Se vidio-klipp här

 Vild Hasse Bengtsson

 Se vidion med Vild Hasse här.


Landets mest kända korvhandlare fångad  på vidio vid sitt korvstånd en sommardag år 2003 på en marknad någonstans  i Sverige